Ett litet julbord för två personer där tanken är att äta upp allt och inte skapa lunchrester för två veckor. Om du mest är intresserad av julskinka, rödbetssallad och prinskorv kan du sluta läsa nu! Detta julbord är ihop plockat av recept som finns på denna sida avser receptet 4 portioner som huvudrätt behöver du inte laga hela receptet gör så mycket som går åt.
Margits julbröd går snabbt att baka och kan därför göra på julaftonens morgon. Äppelrosorna gör du i ordning och stoppar i ugnen då ni sätter er och äter. Jag utgår från att det finns någon ost att ha på brödet eller att okynnesäta av tillsammans med ett kex eller två.
Drycker föreslår jag julmust, kolsyrat vatten en kylskåpskall lager eller ett fylligt amaronevin. Du kommer att vara mätt som en tok falla i mättnadsdvala och vakna lagom till midnattsmässan, men vad gör det jul är det bara en gång om året.
Och vill du nu nödvändigtvis ha sill, löjrom, gravlax och köttbullar ställ fram det då!
God Jul
Recept i den här menyn
- Honungs- och chilibakad röd steklök – mumsiga steklökar söta, heta och delikata
- Grillad aubergine – en buffé utan den grillade auberginen är en naken buffé
- Mango och Papayasallad – gott som tillbehör till grillat kött
- Tunnbringa av lamm i vacumpåse – ett extremt lättlagat långkok på en förbisedd billig styckdetalj och rysligt gott
- Stekta chiliräkor – heta och mumsiga
- Friterad brysselkål – så har du aldrig smakat den
- Äppelros – slå dina vänner med häpnad
- Margits julbröd – ett gott bröd som passar utmärkt till julskinkan, gravad lax och löjrom
Kommentarer är stängda.