Visserligen är julbordet en stark traditionsbärare och vi vill så gärna att allt ska vara som det alltid har varit. Men som Tennyson diktar i nyårsdikten – Ring in det nya och ring ut det gamla – därför blir detta året då vi bär ut det gamla och bär in det nya. Men var lugn något kanske du känner igen något även på detta julbord.
Som alltid kompletterar du ditt julbord med någon ost du gillar, kanske lite löjrom och eventuellt en skiva gravad lax. Glöm för allt i världen inte att förutom det hembakade brödet öven sätta fram lite gott tunn- och knäckebröd och en god blandning grönsallad.
I årets Julbord ingår:
Vakumkokt tunnbringa av lamm
Varmrökt lammstek
Grisfotsaladåb
Chiliräkor med lime
Rullströmming
Apelsinsallad
Mango och papayasallad
Lingonkokta svartrötter
Friterade rödbetor med schalottenlök
Helstekt potatis i ugnen
Margits julbröd
Till julbordet dricker du julmust, öl, bubbelvatten och eller vin.
Recept i den här menyn
- Rökt lammstek – använd din grill att varmröka lammstek
- Tunnbringa av lamm i vacumpåse – ett extremt lättlagat långkok på en förbisedd billig styckdetalj och rysligt gott
- Stekta chiliräkor – heta och mumsiga
- Margits rullströmming – en riktig klassiker bland strömmingsrätterna
- Helstekt potatis – lätt att göra, gott att äta
- Lingonkokta svartrötter – en överraskande delikatess
- Fritterad rödbeta och schalottenlök – ett gott och lite annorlunda tillbehör till viltköttet
- Mango och Papayasallad – gott som tillbehör till grillat kött
- Margits julbröd – ett gott bröd som passar utmärkt till julskinkan, gravad lax och löjrom
- Grisfotsaladåb – tradition i förnyelse; Grisfotsaladåb med kumquats
- Apelsinsallad – en genial kombination från Italien, ett utmärkt tillbehör till kött
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.