Välj förslagsvis:
2 msk olivolja till formen
2 rödlökar och 1 gul
1 fänkål
paprika
2 skalade morötter
1 medelstor zucchino
1 liten aubergine
1-2 tsk gourmetsalt
3 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja till grönsakerna
1 tsk timjan
- Droppa olivolja i botten på en stor ugnsform
- Skala och klyfta löken
- Dela och kärna ur paprikan och skär i båtar
- skär fänkålen i stora bitar och auberginen i skivor
- dela skalade morötter och zucchino på längden och skär den sedan sedan i inte allt för stora bitar
- lägg alla grönsakerna i formen
- Värm ugnen till 200°
- Smula lite grovt salt över grönsakerna (numer använder vi flingsalt)
- Pressa över vitlök (bättre pressa vitlöken i olivoljan som ska droppas/penslas över grönsakerna)
- Droppa över olivolja (bättre pensla)
Rosta grönsakerna i ugnen i ca 1 timme. Går att frysa!
Värm till risotto, grillad kyckling med smulad fetaost till råris.
Passar även till stekt fisk
Kommentarer är stängda.