Att rosta färskpotatis i ugn var för mig ett helt nytt sätt att hantera den läckra primören. Prova, du kommer inte att bli besviken.
lämpligt antal små till medelstora färskpotatisar
en kvist rosmarin
en kvist timjan
flingsalt
nymald peppar (svart eller vit)
en fruktig olivolja (fruktigheten är viktig, en gräsig olja kan lätt bli för kraftig)
- sätt ugnen på 225 grader, gärna varmluft om du har
- skär potatisen i klyftor eller halvor (beroende på storleken på potatisen)
- finhacka rosmarin och timjan
- lägg potatisbitarna i ett ugnsbläck (täck gärna med bakplåtspapper så blir det mindre disk)
- ringla olivolja över potatisen, tillsätt flingsalt, nymald peppar och rosmarin och timjanshacket
- sätt in i ugn och rosta till att börja med ca 15 minuter. Ta ut potatisen och blanda om fortsätt att rosta 5 minuter till och blanda om igen. Fortsätt så till du fått en knaprig/krispig yta.
Om du känner med provnål är förmodligen potatisen genomletad redan efter 15 minuter men då krispet är viktigt ska du fortsätta. Jag använde potatissorten Solist.
Kommentarer är stängda.