Gräddkokt potatis är gott inte bara till isterband och det är väldigt lätt att göra. Det är en variant på råstuvad potatis.
2 portioner
4-5 medelstora delikatesspotatisar (jag använde Amadine)
1/2 gul lök
1 stor klyfta vitlök
1/2 röd chili
2 1/2 dl grädde
en klick smör
salt och nymalen vitpeppar
ev en skvätt mjölk
finskuren kruspersilja är gott att strö över vid serveringen
- Skär potatisen i lagom stora kuber, ca 1 cm, hacka löken, vitlöken och chilin.
- Värm upp en lämplig kastrull/stekpanna, du ska inte ha för varm panna för att undvika att bränna smöret. Det är bra med en vid panna.
- Sätt i smöret och fräs alla grönsakerna en stund när smöret tystnat.
- När löken är blank och genomskinlig slår du i grädden och kokar potatisen tills den är genomkokt tar ca 7-8 minuter. Du måste passa kastrullen så att det inte bränner fast. Om grädden blir för trögflytande späd med en skvätt mjölk. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Att tänka på om du får rester av denna gräddkokta potatis är att när du ska värma den gör det i kastrull med lite mjölk. I mikron kommer grädden att skära sig det blir inte så bra.
Två sorters gräddkokt potatis till isterband.
Kommentarer är stängda.