Ett nät musslor (på bilden rakknivsmusslor)
Ett par hg frysta räkor
Stora råa räkor (om du får tag på)
2-3 halvstora potatisar i 1 cm kuber
1 stor morot i 1 cm kuber
10 st brysselkål (putsade och skurna i halvor)
1-2 dl grädde
chiliflakes
ev salt och nymald vitpeppar
några halvtorkade pärltomater att toppa grytan med
- Gör i ordning alla grönsaker
- Skala räkorna och gör en räkfond
- Rengör musslorna och gör en musselfond
- Rensa musslorna fria från fondgrönsakerna
- Förkoka grönsakerna så att de är nästan färdigkokta
- Blanda samman de två fonderna och tillsätt grädden och smaka av med lite vitpeppar, chiliflakes och salt om det behövs
- Stek de råa räkorna
- Blanda ner grönsaker, musslor och alla räkorna i buljongen/fonden och låt det få ett uppkok.
Servera med några halvtorkade pärltomater och ett gott kuvertbröd till, varför inte Sångfrökens vallmo
Kommentarer är stängda.