Ett sett att få champinjonstuvningen att bli med lite skogssmak är att krydda med lite gin. För att få bort all alkoholsmak måste du fram med tändstickorna och sätta fyr på spriten. Spektakulärt värre men gör det inte under fläkten.
detta räcker till två förrättsmackor
200 gr champinjoner finskuren
en-två slattar gin
2 dl grädde
en liten kvist färsk timjan
smör och olja till att fräsa svampen
salt och nymalt svartpeppar
- borsta bort all jord från svampen och skär den fint.
- hetta upp lite god olja i en stekpanna och fräs svampen, är svampen har släppt all vätska tillsätter du en smörklick och låter det fräsa en stund till (utan att bränna)
- så på ginen och låt det bli ordentligt varmt, flytta pannan från spisen och tänd på. Låt det brinna ut ordentligt reducera ginet
- slå på grädden och lägg i timjankvisten (hel eller så repar du den) ochlåt grädden koka ihop så att den blir lite småsimmig.
- smaka av med salt och peppar
- Ställ det hela att svalna, nu på östen kan du helt enkelt ställa ut hela pannan
Du får prova dig fram med hur mycket ginsmak du vill ha, sätter du för mycket tar det över och blir inte helt angenämt. Men varför flambera? Det är för att du ska få bort så mycket av alkoholen som möjligt, alkoholen är inte så god och det är finsmaken du vill åt. Det räcker inte med att bara koka bort alkoholen.
Servera som förrätt på ett gott smörat knäcke- eller tunnbröd.
Kommentarer är stängda.