Sniglar kan vara så mycket mer än bara serverade med vitlökssmör i sitt eget skal. Till denna rätt ska du köpa konserverade sniglar utan skal, de är praktiskt nog förkokta.
15 st sniglar/portion
4 söta småtomater
1 schalottenlök
1 slatt vitt vin
vitlöksconfit 3 klyftor och olja (och har du mot förmodan inte vitlöksconfit, så tar du röd chili, vitlök samt lite olivolja)
ett par kvistar färsk timjan
salt och peppar
ev. lite honung
ev. lite olivolja
- börja med att skölja sniglarna i kallt vatten salta dem sedan lätt, låt stå en timme
- hacka schalottenlöken fint och skär tomaterna i kvarter, vill du göra det riktigt fint skållar och skalar du tomaterna
- fräs vitlöksconfiten och schalottenlöken, mosa de confiterade viltöksklyftorna, och tillsätta tomaterna, slå i någon matsked olivolja om det ser torrt ut
- tillsätt timjankvistarna slå på vinet och låt det koka in nästan helt
- tillsätt sniglarna och låt dom koka en minut eller två, smaka av med salt, peppar och honung
servera med vitlöksbröd och några gröna blad
Kommentarer är stängda.