1 hel lammsadel
2 solo vitlökar
ett par kvistar rosmarin
salt
nymalt svartpeppar
stek och grillfolie till grillningen eller en folielåda
- ta fram sadeln ur kylen några timmar innan du ska tillaga den
- tänd grillen i god tid det tar 20-30 minuter att få den varm, lägg allt kål/bricketter åt ena sidan lammsadeln ska ligga i andra ändan av grillen
- skåra kappan i ett diagonalt rutmönster och gnid i sadeln med salt och nymald peppar, var inte för försiktig
- skär vitlöken i grova skivor, 3-4 skivor / vitlök
- vik en form av folien med kanter, och lägg vitlöksskivorna och rosmarinkvistarna i botten, placera sadeln ovanpå, sätt formen i den nu varma grillen (OBS ! ställ den inte ovanför glöden utan vid sidan om) och på med locket det är klart på 20-30 min. Om du har en digital ugnstermometer kan du sätta den i sadeln dra sladden genom lufthålen och bara invänta rätt temperatur, 55-58 grader.
Låt sadeln vila 5-10 minuter innan du skär upp den.
servera med helstekt potatis i ugn, syrad kål eller rostade rotsaker och valfria grönsaker
ugnstekt potatis
syrad kål
Kommentarer är stängda.