Gör din makaronipudding i portionsformar att ta med som lunchlåda, den går utmärkt att frys och kan lätt värmas i antingen micron eller i stekpannan.
Jag blandar så här:
1 gul lök
2 morötter
1 liten squash
Kokt skinka
Grönsaksbuljong i pulver eller tärning
Smör
Mjölk
Vetemjöl att reda med
Makaroner, använd inte snabbmakaroner
Riven ost
- Hacka löken, skär motor och squash i ganska små bitar och fräs det i smör i en stor kastrull. Medan det fräser kubar du skinkan och tillsätter den i grönskasfräset.
- Blanda mjöl och mjölk till en redning, det går ungefär 3 msk mjöl till en halv liter mjölk.
- Häll i mjölkredningen i fräste smula ner en buljongtärning och rör om, ha inte så varmt då kommer det att bränna fast, det blir inte kul.
- Medan resningen kokar upp kokar du makaronerna enligt tidsangivelsen på paketet, rör om i redningskastrullen dåd och då.
- Riv ost att strö över formarna när de ska gratineras.
- När makaronerna är kokta och avrunna och mjökredningen med grönsaker och skinka är färdig bandar du ihop allt i en den stora kastrullen. Fördela blandningen i formar och strö ost ovanpå.
- Gratinera i ugn till puddingen fått fin färg
Kommentarer är stängda.