I många Italienska hem gör man en tomatsås av den här typen när tomaterna skördas. Det är en bassås som du sedan kan komplettera med vad du vill när den ska användas lök, vitlök, selleri eller vad du nu tycker är gott att ha i din tomatsås i pastan eller på pizzan.
Till denna sats tog jag:
6 kg solmogna tomater
2 krukor basilika
ev lite socker beroende på om tomaterna inte är tillräckligt söta
- Börja med att skålla och flå tomaterna, skär bort fruktfästet. Dela tomaterna i önskade bitar.
- Lägg allt i en stor kastrull, du kan med fördel ha kastrullen på medelvärme och fylla på med tomater eftersom du skållat och delat.
- Klipp av basilika ståndet och lägg ner hela rasket i tomathacket
- Låt koka ihop på svag värme utan lock ett par timmar (3-4)
- Smaka av med lita socker om det behövs (var sparsam med sockret)
- Frys eller sätt på tättslutande burkar, använder du burkar måste dessa vara helt rena och du ska dessutom fylla dem när såsen är het.
Kommentarer är stängda.