Till pastan behövs

8 ägg
ca 800 gr durumvete
minst 4 små påsar bläckfiskbläck

  1. arbeta ihop till en smidig deg och låt den vila en dryg timme.
  2. Kalva sen ut och gör önskad pasta i pastamaskin.
  3. Koka ca 4-5 minuter (beror på hur tjocka de är)

Medan pastan vilar gör du bläckfisksåsen:

500 g bläckfisk eller små bläckfiskhuvuden
3 vitlöksklyftor (hackade)
2 msk olivolja
1 krm röda chiliflakes
5 sardeller
Hackade torkade småräkor (finns i Kinaaffärer, kan uteslutas)
0,5 dl vitt vin
Havssalt
250 g körsbärstomater
1 dl persilja, hackad

Stek hackad vitlök, chiliflakes, sardeller och räkor i olivolja, häll i vin och salt och sist bläckfisken. Koka upp – fem minuter och tillsätt på slutet halvor av körsbärstomater och persilja.

Om såsen verkar lite tunn kan du reda med lite tomatpasta.

Blanda samman och servera genast

Recept Elle-Kari Höjeberg