8 portioner:

½ lit grädde
1 dl mjölk
1 dl socker
1/4 vaniljstång
10 gr gelatinblad

  1. Blötlägg gelatinbladen i 10 min i kallt vatten. Värm upp mjölken utan att låta den koka. Krama ur gelatinbladen och lägg i dem i den varma mjölken – rör tills de har smält.
  2. Koka upp grädden, sockret och vaniljstången.
  3. Blanda i mjölken och häll upp i formar som du har sköljt i kallt vatten. Låt formarna stå i kylskåpet i minst 5 tim. Vänd upp och ner på formarna och servera med färska bär.

 

Andra sätt att servera pannacotta, häll pannacottan i ett litet glas och låt den stelna i glaset toppa med tex;

lingonpuré med mörkt muskavadosocker
ett silat rabarberavkok
hallonsylt
Jordgubbspuré spetsat med lite apelsinlikör

Recept Lina Westin