Att samla goda vänner till en väntebuffé så här före jul lyser upp vilket snöfattigt vintermörker som helst. En fördel är också att ingen ännu gått in i övermättnadskoma varken av all julmat eller social överdos av släkten. Det ger också en möjlighet att leka med traditionen om vad ett julbord ska innehålla. I år sträcktes traditionen på detta vis.
inkl inköpta eller gästers medhavda:
Rökt skinkstek (se Röktlammstek)
Gravad lax
Gräddstuvad rödkål
Brunkål
Recept i den här menyn
- Grisfotsaladåb – tradition i förnyelse; Grisfotsaladåb med kumquats
- Rökt lammstek – använd din grill att varmröka lammstek
- Margits rullströmming – en riktig klassiker bland strömmingsrätterna
- Pilgrimsmusslor med citronsmörsås – underbara syrliga pilgrimmer som riktigt sprakar i gommen och drar i kinderna
- Rostade rotsaker
- Friterad blomkål – ett recept uppsnappat i Italien, friteringens hemland
- Långsamt ugnsbakade körsbärstomater – supergoda tomater med koncentrerad smak
- Lingonkokta svartrötter – en överraskande delikatess
- Honungs- och chilibakad röd steklök – mumsiga steklökar söta, heta och delikata
- Basilika- och persiljemajonäs – en underbar gräsig majonäs användbar till mycket
- Rostade baguetteskivor – till välkomstdrinken eller förrättssoppan
- Husets mumma – en lite sträv och läskande klassiker
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.