Frasiga brysslar!
Kategorier
- Aptitretare
- Bakat
- Buffé
- Drycker
- Efterrätter
- Fisk och skaldjur
- Förrätter
- Frukt
- Glutenfritt
- Godis
- Grönsaker
- Kakor mm
- Kött
- Långkok
- LCHF
- Mackor
- Mammas häften
- Matbröd
- Mellanmål
- Mjölrätter
- Norrbotten special
- Okategoriserade
- Pasta
- Potatis
- Risrätter
- Såser
- Snabblunch
- Soppa
- Sylt och saft
- Tillbehör
- Utrustning
- Vego
Tags
Aubergine
Bacon
Basilika
Champinjon
Chili
Citron
Fänkål
Grädde
Gul lök
Havregryn
Ingefära
Kakaopulver
Kanel
Lamm
Lök
Mandel
Mango
Margarin
Mjölk
Morot
Musslor
Palsternacka
Paprika
Persilja
Potatis
Purjolök
Rabarber
Räkor
Rödlök
Sardeller
Schalottenlök
Sirap
Smör
Socker
Strömming
Sötmandel
Tomat
Tomatpuré
Vetemjöl
Vitkål
Vitlök
Vitt vin
Ägg
Äggula
Äpple
Arkiv
- ►2024
- ►juli
- Pestofyllda champinionhattar*
- Bäckebols sallad - en hyvlad gurk- och morotssallad*
- Enkel grönsaksgratäng*
- Värmlandstårta*
- Räkor med kräftsmak*
- Blåbärskaka*
- Grillspett med mangomarinad*
- Saffrankaka med apelsin*
- Jimmys drömmar*
- Saffranssockerkaka*
- Potatisost*
- Fisk i hummersås*
- Räk- och laxröra*
- Renskavsgryta med potatis*
- Ugnsrotade grönsaker*
- Italiensk köttfärssås*
- ►juni
- ►juli
- ►2023
- ►2022
- ►2021
- ►2020
- ►december
- ►oktober
- ►september
- ►augusti
- ►juli
- Torskfilérätt*
- Bregottkakor
- Kerstins sirapskakor*
- Hirams äppelkaka*
- Middagsgratäng med potatis*
- Böngroddspaj*
- Gammeldags pressgurka*
- Jordnötssås*
- Spenatyoghurt*
- Blåbärskaka i långpanna*
- Rabarberkaka*
- Fläskfilépanna med potatiskakor*
- Grön tomatmarmelad*
- Doris gurka*
- Nils-Emils torskgryta*
- Vitlökspasta med basilika och olivolja*
- Vinkokt kalv med massor av basilika*
- Basilika och gräslöksgravad strömming*
- Lättrimmad karré med citronsås och spenat*
- Röra - ihop - kaka
- Kubbar*
- Pesto*
- Basilikatorsk*.
- Vitlökssill*
- Midsommarsill*
- Snabba vitlöksräkor*
- Ädel köttfärspaj*
- Nässelbröd*
- Rengryta*
- ►juni
- ►april
- ►2019
- ►2018
- ►2017
- ►november
- Rödbetssoppa, vegetarisk*
- Min gyllene soppa*
- Jultårta - Chokladtårta*
- Fullkornsbröd*
- Kumminstänger*
- Marinerad siklöja med friterad tomat och friterade fiskben - va fan serverar du människa
- Friterade siklöjeben - knaprigt och gott
- Marinerad siklöja - gott som tusan
- Marinerad lammrostbiff med confiterad potatis - trevlig liten söndagsmiddag
- Lakritssnittar - mums till kaffet
- ►oktober
- ►september
- Räk och löjromsentré - höstens förrättsdrottning
- Röd tomatmarmelad - på den rostade brödskivan i höstmörkret
- Grön tomat-chutney - en underbar söt-sur-het gucka till grillat
- Grön tomatmarmelad - överallt där marmelad kan användas
- Tomatessens - hur har man klarat sig utan??
- Tomatketchup - ett måste till makaronipudding
- ►augusti
- Läckra chokladknäck*
- Kalix pepparkakor*
- Pepparkakor*
- Rabarberpaj*
- Petit choux*
- Fiskbullesuffé*
- Nötkaka*
- Rödlöksmarmelad - är gott till både fisk och kött och som marmelad på rostat bröd
- Musselströmming*
- Bräserad kyckling - bantarrätt*
- Capri-kaka*
- Musselmacka*
- Salladsfat*
- Kaffekakor, Tassar*
- Potatissallad till rostbiff*
- Skurna kakor*
- ►juli
- ►juni
- Ökensand*
- Havredrömmar*
- Chokladsnitt*
- Skurna nötkakor*
- Kungens hjärtan*
- Ur husmoderns julnummer* - en sorts julstjärnor
- Banankaka*
- Sandwischtårta*
- Chokladstubbe*
- Pepparkakshus*
- Goda bullar*
- Rimbobullar*
- Russinkaka*
- Signilds pepparkakor*
- Tuttans fantasi*
- Strömmingslåda*
- Citronvatten*
- Havregrynstårta*
- Äppelkaka*
- Amerikanska bärkakan*
- Borghilds rån*
- Värmlandstårta*
- Läckra påskbitar*
- Drömkaka*
- Karl XI:s kringlor*
- Mandelkakor*
- Falsk mandelkaka*
- Koka karameller*
- Skurna pepparkakor*
- Inkokta rödbetor*
- Mandelkakor*
- Russinkakor*
- Chokladbollar*
- Kokt majonnäs*
- Sparris - vårens drottning
- Chokladris med apelsiner*
- Franska våfflor*
- Apelsinsaft*
- Ananaspudding*
- Smörfräst solöga*
- Mjuk pepparkaka med lingon*
- Brysselkex*
- Delikat chokladris*
- Stekt lever*
- Cocoskakor*
- Räkor i currystuvning*
- Målarsoppa*
- ►maj
- ►februari
- ►januari
- ►november
- ►2016
- ►december
- ►november
- ►oktober
- Pepparkakor (Hildurs)*
- Renstek*
- Jästvåfflor*
- Blåbärsgröt*
- Idas mjuka blåbärskaka*
- Gryta på bogfläsk*
- Kycklingpaj*
- Sångfrökens bröd - ett suveränt gott baguettliknande bröd
- Köttfärssås*
- Födelsedagstårta*
- Persilje- och senapsstuvad falukorv*
- Fläskfilé à la China*
- Njursaute*
- Petits-Choix*
- Chokladsoppa med Petits-Choix*
- Hönssallad med curry*
- Ostgratinerat höns*
- Storkoket*
- Smörstekt kalvbräss*
- Chokladdrömmar*
- Syjuntans mandel- och smörkrämstårta*
- Barley Water*
- Sol-drink*
- Nöttårta med aprikoser och grädde*
- ►september
- ►augusti
- ►juli
- ►maj
- ►april
- ►mars
- ►januari
- ►2015
- ►december
- Gratinerade blåmusslor - lätt att göra, gott att äta
- Mjukt tunnbröd (klådda) - med en ljuvlig seghet
- Bruschetta med räkor - självklar start på skaldjursmiddagen
- Linguine ai frutti di mare - skaldjurspasta, en vardagslyx
- Blodplättar - en numer tyvärr sällsynt delikatess på våra matbord, skall avnjutas absolut nystekta och frasiga.
- Äppelros - slå dina vänner med häpnad
- Julpralin - en pralin att avnjuta med slutna ögon
- Chokladkräm - som bomull för själen
- Ingefärssirap - ett användbart misslyckande
- ►november
- ►oktober
- ►juni
- ►maj
- Körsbärstomater, friterade och torkade - en tomat som pryder vilken tallrik som helst
- Grillat laxskinn - mums på mackan
- Stora grillade räkor med laxskinn - en munsbit till välkomstbubblet
- Grillad auberginekräm på stekt sötpotatis - så nära himlen...
- Glass med chokladsås och digestive crunch - det enkla och självklara
- ►december
- ►2014
- ►december
- ►november
- ►oktober
- Kossans ragu - Ragu della Mucca
- Syrade grönsaker
- Helstekt potatis - lätt att göra, gott att äta
- Rosastekt lammsadel i grillen - perfekt bjudmat
- Castellani med kycklinglever och bacon - enkelt, smakrikt och gott
- Spaghetti med kycklinglever och sardeller - ett lyckat giftermål
- Höstens fruktskål - småcitrus och vindruvor
- ►september
- Helgrillad röding med dill och citronsmör - hur lätt som helst
- Linguine alle vongole - ett naturens under
- Tomat- och chevremacka - ett frukostmåste
- Piadina - ett snabbt och enkelt mellanmål
- Mjölkstuvade makaroner med kryddig korv - en vardagslyx
- Äpple - höstens självklara efterrättsfrukt
- Makaronipudding - bra som lunchlåda
- Löjromsmacka med vaktelägg - inget slår en löjromsmacka som förrätt på hösten
- Bruschetta med kantareller - hösten på en brödskiva
- Varm chokladbakelse med tillbehör - en chokladefterrätt är aldrig fel
- ►augusti
- Torkad svartkål - nyttigare än chips till fredagsmyset
- Tomatsås med basilika - en tomatsås som kan användas överallt där tomater hör hemma
- Potatiskaka - Potatisost kallas denna potatiskaka vid Norrbottenskusten, sanslöst mättande
- Vitkålskokihop – ett suveränt kombo till halstrad fisk eller grillat kött
- ►juni
- Lingon och blåbärsbakelse - återupplev hösten året om
- Fruktsallad - en vinterefterrätt att drömma sig bort till
- Stekt lammlever med löksås och klyftpotatis - lammlever en mycket underskattad delikatess
- Halstrad Sea bream med citronsmörsås - smaskens värre
- Rabarberpaj - sommar på riktigt
- Pasta med ädelost och bacon - enkel vardagspasta
- Fruktskålen - den enkla efterrätten
- Picklade grönsaker - istället för potatis, ris eller pasta
- Pannacotta - mild, gräddig och himelsk
- ►maj
- Ungsbakad vårkyckling med rostade rotsaker - lättlagad festmåltid för två
- Friterad brysselkål - så har du aldrig smakat den
- Palt - vintermat med mycket gamla anor, kanske som allra godast uppstekt
- Tunnbringa av lamm i vacumpåse - ett extremt lättlagat långkok på en förbisedd billig styckdetalj och rysligt gott
- Pizza bianca - en enkel och ovanlig förrätt på våra breddgrader
- Romlåda - romlåda det perfekta sommarpålägget på knäckebröd
- Rompalt - en kulinarisk höjdare från Norrbotten
- Torkat lamm - gör ditt eget smörgåspålägg
- Vitlökssoppa - en soppan med en sensationellt mild framtoning
- Grön pasta - mina barns absoluta favoritpasta, barnsligt enkel att tillaga
- ►2013
- ►november
- ►oktober
- ►september
- ►juni
- Tre Crostini - en god och start på middagen
- Klargravad strömming med kanel och ingefära - tradition i förnyelse
- Vitlöksströmming - är inledningen på hela sommaren
- Crostini med mozzarella och sardell - Mozzarella och sardell i skön förening
- Crostini med marinerad paprika - Crostinin en italiensk förrättsklassiker
- Crostini med grön ärtkräm - giftigt grön men med en himmelsk lenhet smeker ärtkrämen gommen
- Blåbärsdrink - vinets torra strävhet med blåbärets insmickrande sötma förför gommen och öppnar smaklökarna
- ►maj
- ►april
- ►mars
- ►februari
- ►januari
- ►2012
- ►2011
- ►december
- ►oktober
- ►september
- ►augusti
- ►juli
- Frityrsmet - en stadig och lättarbetad frityrsmet
- Friterade squashblommor - en underbar liten förrätt för den som har tillgång till blommorna
- Roslagsbuffé sommaren 2011
- Grillad citrus - gott till både grillat kött och halstrad fisk
- Grillad kronärtskocka - en riktig höjdare i den ljumma sommarkvällen
- Förälskad strömming - med grumlig blick som på en förälskad tonåring ligger strömmingen och bligar...
- Cevicheströmming - en strömmingsinläggning med rötter i Mexico
- Tomatsallad med ost - en tomatsallad på något undermogna nyplockade tomater
- Snabbinlagda rödbetor - en av sommarens allra läckraste primörer
- Margits rullströmming - en riktig klassiker bland strömmingsrätterna
- Snabbgravad strömming - en karaktärsfast strömming med vuxen smak
- ►april
- ►mars
- ►februari
- Pomeransmarmelad - den engelska marmeladklassikern, ett måste till nygräddade scones
- Potatischips - gott till allt där du gillar stekt potatis
- Lingonpuré - höstens röda guld i annorlunda form
- Rostade lökhalvor - bakade lökar är ett underbart tillbehör till köttet
- Långkokt lamm - långkokt kött är bland det godaste som går att äta
- Jordärtskockskräm - är ett sammetslent tillbehör till kötträtten
- ►2010
- ►november
- ►september
- Svart pasta med bläckfisksås - dramatiskt på talriken
- Grillat fiskrens - plockmat vid grillen
- Grillade abborrfiléer - grillad fisk är aldrig fel
- Tomat och fänkålsallad - en annorlunda sallad på sommarens sista omogna tomater
- Hemburgare - ren festmat
- Fiskrispudding - en rätt som för mig representerar det goda från 70-talet
- ►augusti
- ►juli
- ►juni
- ►maj
- ►april
- ►mars
- ►januari
- ►2009
- ►2008
- ►december
- Julbordet 2008, Tema - tradition och förnyelse
- Grisfotsaladåb - tradition i förnyelse; Grisfotsaladåb med kumquats
- Stekta squashslantar - en god valuta
- Lingonkokta svartrötter - en överraskande delikatess
- Kanel och ingefärsströmming - en strömmingsinläggning vars like du aldrig smakat
- Tomat och zucchinosallad - ett gott grönsaksinslag på buffébordet
- Marinerad paprika - ett måste i mitt kök går att äta till allt, prova på rostat bröd
- Grillad aubergine - en buffé utan den grillade auberginen är en naken buffé
- Apelsinsallad - en genial kombination från Italien, ett utmärkt tillbehör till kött
- ►november
- Tunnbringa av lamm - god middag av en styckningsdetalj som ofta hamnar i soporna.
- Fritterad rödbeta och schalottenlök - ett gott och lite annorlunda tillbehör till viltköttet
- Hjortsadel provencale - en blodig sadel är svår att motstå
- Kryddpolenta - god polenta som passar utmärkt till viltkött
- Grönsakssås - grönsaker i flytande form är inte dumt alls
- ►oktober
- ►september
- ►juli
- ►juni
- ►april
- ►mars
- Lammstek med potatis (Agnello alla pugliese) - lättlagad och sanslöst god lammstek
- Bucatini all´amatriciana - som många riktigt goda pastasåser är detta lika enkelt som genialt.
- Bruschetta al Tartufo nero - enkelt och fenomenalt gott värt varje krona
- Kuvertbröd (Rosette piccole) - ett Italiensk bagarrecept som ger ett extremt gott kuvertbröd
- ►februari
- ►januari
- Curryräkor med ris - lätt och hett en favorit hemma hos oss
- Senapsgravad strömming - en god strömming till sillbordet
- Inlagd gurka enligt Margit - mycket hållbar
- Kronärtskockor på judiskt vis - avnjutes med vitt vin och ett nybakt vitt brytbröd
- Jordnötssås - gott till lammspett
- Kokosmjölk - oumbärlig till jordnötsåsen
- Kräftsoppa - en spännande soppa både som förrätt och huvudrätt
- Pollo alla Cacciatora - jägarkycklingen piggar upp vilken fredag som helst
- Pasta puttanesca - en lättlagad och lite ovanlig pasta på våra bräddgrader
- Renskavsgryta - enkel vintermat
- Renskav med tomat och bönor - mustigt i vinterkylan
- Vitlökschutey - god chutney rätt och slätt
- Pasta all' arrabiata - en enkel och rasande god tomatsås
- Salsa verde - gör något hett av höstens sista omogna tomater
- Margareta Lunds blåbärskaka - ger dig en tripp till sensommarens fikabord
- Margits julbröd - ett gott bröd som passar utmärkt till julskinkan, gravad lax och löjrom
- Mjukt tunnbröd i stekpannan - prova dessa bröd till surströmmingen
- Pitabröd "Khebs" - hemgjorda Pitabröd gör Renskavskebaben än godare
- Kebab med renskav - en nordsvensk sydlänning som överraskar, renskavet ger Kebaben en överlägsen karaktär
- Kladdkaka - inte det mest hälsosamma du kan vräka i dig en lördag kväll
- Italienskt lantbröd 1 - ett mycket lättbakat matbröd
- Pikanta sandsnäckor - strålande gott till kokt hälleflundra med mild vitvinsås och ris
- Jordärtsskockssoppa
- Mangopuré med chokladmousse
- Kokt Hälleflundra med gräddig morot och fänkålssås
- ►december
- ►2007
- ►december
- ►november
- Chili con carne - en god balanserad och lätt het Chili
- Korvsoppa - en favorit bland barnen matig, lättlagad och nästan lika snabb som en pulversoppa.
- Lammnackesoppa - en mild köttsoppa en kall höstkväll
- Stekt lök med balsamvinäger
- Pastasnäckor med curryräkor - snabblagad pasta med knuff
- Pasta med spenat, ost och bacon - middag på en kvart
- Rostade rotsaker
- Grillad ananas - lika enkelt som gott
- Grillad älgstek
- Grönsallad
- ►oktober
- Bavette al limone
- Stekta chiliräkor - heta och mumsiga
- Torkad körsbärstomat - gott i sallad och som solitär
- Mango och Papayasallad - gott som tillbehör till grillat kött
- Dopp i kopp - ett norrbottniskt recept på mandelpotatis, här i version med saltströmming.
- Fil & Fisk - en sällsamt raffinerad sommarlunch som överraskar
- Vitlök och paprikasmör
- Friterade salviablad - gott att smaska på som drinktilltugg eller bara för okynne
- Blodpalt - en underskattad läckerhet från bondehushållets tid
Menyer
- Bläckfisk och grillad abborre
- Den första höstmiddagen - med smak från skog och hagar
- Elegant fiskmiddag
- En full italiensk middag kräver en tom mage och gott om tid
- En middag för lyckliga svin
- En pasta och en frukt (1)
- En pasta och en frukt (2)
- En pasta och en frukt (3)
- En pasta och en frukt (4)
- En pasta och en frukt (5)
- En traditionell Juldagsmiddag
- En tvårätters vardagsmiddag
- Fisk och skaldjursmiddag
- Försommarvego
- Julbord 2008 - tradition i förnyelse
- Julbord 2011 - tradition i förnyelse
- Julbord 2014 - tradition i förnyelse
- Julbord 2015 - skit i traditionen gör en ny blandning
- Julbord 2016 - tradition i förändring; tapasjulen
- Nyårsmiddag 2016
- Nyårsromantik för två - skaldjur och bubbel
- Roslagsbuffé sommaren 2011
- Sommarmiddag 1
Etiketter
Aubergine
Bacon
Basilika
Champinjon
Chili
Citron
Fänkål
Grädde
Gul lök
Havregryn
Ingefära
Kakaopulver
Kanel
Lamm
Lök
Mandel
Mango
Margarin
Mjölk
Morot
Musslor
Palsternacka
Paprika
Persilja
Potatis
Purjolök
Rabarber
Räkor
Rödlök
Sardeller
Schalottenlök
Sirap
Smör
Socker
Strömming
Sötmandel
Tomat
Tomatpuré
Vetemjöl
Vitkål
Vitlök
Vitt vin
Ägg
Äggula
Äpple
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.