1 gammal surdegsbaguette
1 stor vitlöksklyfta
rapsolja till stekning
Eftersom du förvarar surdegsbrödet framme med snittytan ner förvandlas brödet så småningom till en stor skorpa omöjlig att äta. Det fiffiga med det är att du inte behöver äta svampigt bröd, som är det oundvikliga resultatet av bröd i en plastpåse, och några dagar innan brödet blir fullständigt förskorpat har du det perfekta brödet att göra dina egna Crostini.
- skör brödet i ca 5 mm tunna skivor
- hetta upp rapsoljan i en stor stekpanna, lägg i den halvkrossad (använd kockkniven och tryck till ordentligt)
- stek brödskivorna gyllenbruna på ömse sidor
- ta upp och låt rinna av på en bädd av hushållspapper
- salta de stekta brödbitarna lätt och knapra
Mycket god liten entrérätt är att servera några crostini tillsammans med tunna skivor kryddig salami och en mild halvhård ost, en gotländsk koggost eller varför inte en Bel paese.
Got kan vara att göra ett kryddsalt till dina Crostini, mortla flingsalt och torkad dill, timjan, rosmarin, oregan eller lite paprika pulver.
Kommentarer är stängda.