1 kruka färsk basilika
2 krukor persilja
2 äggulor
1-2 vitlöksklyftor
2-3 dl olivolja
lite citronsaft
salt
nymald svartpeppar
- Lägg basilikan och persiljan i en matberedare med stjälkar och allt tillsammans med vitlöken.
- Sätt maskinen på högsta sprutt och tillsätt olivoljan i en fin stråle, vissa maskiner har ett litet dropphål i locket använd det.
- När du fått en rinnande illgrön trögflytande massa (lite som pesto) lägg hacket i en finmaskig trådsil och låt oljan rinna ner i ett litermått
- Vispa majonäsen för hand med den gröna oljan, smaka av med citronsaft salt och nymald svartpeppar. Det kan bli en ganska rinnig majonäs då örterna innehåller mycket vatten.
Servera till rökt torkat kött, tunt skivade champinjoner, kokt rimmad oxbringa eller mycket tunt skivad kokt rimmad kalvtunga
Kommentarer är stängda.