Abborre är en fenomenalt god fisk med tydlig karaktär här i en variant med drag från det kinesiska köket. En kinesisk kamrat berättade att hon alltid hade finhackad ingefära och vitlök som grundsmaksättare i Wooken, det får här ge doft och smak åt abborren.

2 abborfiléer per person heltbenfria
en bit färsk ingefära
1  solovitlök
1/2 röd chilifrukt
havssaltflingor
olivolja och smör till stekningen

  1. Rensa och filéa abborren, glöm inte bort att ”byxa” abborren, dvs skära bort den benrad som sitter rätt ner i fiskköttet mitt i filén där bröstbenen fäster i ryggbenet.
  2. Skär vitlöken och ingefäran i ca 2mm stora kuber, finhacka chilin
  3. hetta upp olivolja och smör till stekningen( det får inte bli för hett), strö flingsalt i den heta olje/smörblandnigen och lägg i ingefäran, vitlöken och chilin.
  4. stek filéerna i omgångar