20 jämnstora orensade strömmingar
äppelcidervinäger eller annan god fruktig vitvinsvinäger
dill

Marinad:
1 stor finhackad vitlöksklyfta
strimlad bladpersilja
1 peperoncino eller 1 liten färsk röd chili
en fruktig olivolja alt. god rapsolja
några nypor salt

  1. rensa strömmingen och ta ur ryggbenet men låt huvudet sitta kvar
  2. skölj fiskarna försiktigt, lägg ihop fiskarna två och två med en lite dillkvist mella
  3. slå på vinägern så att det täcker fisken, ställ svalt över natten minst 12 timmar

dag 2

  1. ta upp strömmingen och låt den rinna av något
  2. blanda ingredienserna till marinaden
  3. lägg fisken i ett kärl och slå på oljeblandningen, det är viktigt att fisken täcks helt av oljan, ställ svalt i några timmar

Njut den förälskade strömmingen med, grillade grönsaker t.ex. Aubergine, Kronärtskocka kokta späda rödbetor eller små kokta nypotatisar