20 jämnstora orensade strömmingar
äppelcidervinäger eller annan god fruktig vitvinsvinäger
dill
Marinad:
1 stor finhackad vitlöksklyfta
strimlad bladpersilja
1 peperoncino eller 1 liten färsk röd chili
en fruktig olivolja alt. god rapsolja
några nypor salt
- rensa strömmingen och ta ur ryggbenet men låt huvudet sitta kvar
- skölj fiskarna försiktigt, lägg ihop fiskarna två och två med en lite dillkvist mella
- slå på vinägern så att det täcker fisken, ställ svalt över natten minst 12 timmar
dag 2
- ta upp strömmingen och låt den rinna av något
- blanda ingredienserna till marinaden
- lägg fisken i ett kärl och slå på oljeblandningen, det är viktigt att fisken täcks helt av oljan, ställ svalt i några timmar
Njut den förälskade strömmingen med, grillade grönsaker t.ex. Aubergine, Kronärtskocka kokta späda rödbetor eller små kokta nypotatisar
Kommentarer är stängda.