1 urbenad tunnbringa av lamm
färsk rosmarin
vitlök
peppar
salt
- gnid in tunnbringan på bägge sidor med salt och peppar
- hacka vitlöken och fördela vitlöken tillsammans med rosmarinen över tunnbringan, svålen ska vara mot arbetsbänken
- rulla ihop tunnbringan med svålen utåt och bind den ordentligt
- låt den ligga medan du gör i ordning grillen
Grilla tunnbringan med indirekt värme på ganska svag värme ca 90 minuter, eller till bringan nått en temperatur av 70-75 grader. Vänd tunnbringan ett par gånger under grillningen så att du får jämn färg runt om.
Alternativa kryddningar:
Vitlök och salvia
Enbär och kummin
Det blir väldigt gott att skiva citron mycket tunt, citronskivorna rullar du sedan in i bringan. Citron passar till alla kryddförslag.
Tunnbringa går utmärkt att ha med i bufféer, då ska du skiva den tunt (ca 5 mm) och sedan knapersteka skivorna i stekpannan.
Kommentarer är stängda.