1 urbenad tunnbringa av lamm
färsk rosmarin
vitlök
peppar
salt

  1. gnid in tunnbringan på bägge sidor med salt och peppar
  2. hacka vitlöken och fördela vitlöken tillsammans med rosmarinen över tunnbringan, svålen ska vara mot arbetsbänken
  3. rulla ihop tunnbringan med svålen utåt och bind den ordentligt
  4. låt den ligga medan du gör i ordning grillen

Grilla tunnbringan med indirekt värme på ganska svag värme ca 90 minuter, eller till bringan nått en temperatur av 70-75 grader. Vänd tunnbringan ett par gånger under grillningen så att du får jämn färg runt om.

Alternativa kryddningar:

Vitlök och salvia

Enbär och kummin

Det blir väldigt gott att skiva citron mycket tunt, citronskivorna rullar du sedan in i bringan. Citron passar till alla kryddförslag.

Tunnbringa går utmärkt att ha med i bufféer, då ska du skiva den tunt (ca 5 mm) och sedan knapersteka skivorna i stekpannan.