6-8 pers, ugn 150°

Bottnar:
4 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
50 gr hackade hasselnötter
2 1/5 msk pakpulver

rör ihop torra ingredienser
vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner socker-nötblandningen.
smöra och mjöla bakplåtspapper
rita två ringar ca 25 cm och bred ut smeten
grädda 30-35 min med något sänkt värme på slutet

Krämen:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl tjock grädde
125 gr smör (gärna rumsvarmt)

Till garnering:
rostade mandelspån

vispa äggulorna och blanda ner socker och ovispad grädde
låt sjuda sakta till smeden tjocknar ca 15 min
smält smöret och låt det svalna eller rör försiktigt ner det i den varma smeten
låt krämen svalna
bred den kalla krämen mellan och ovanpå bottnarna och strö över rostade mandelflisor
garnera ev med klickar av vispad grädde