Välj förslagsvis:
2 msk olivolja till formen
2 rödlökar och 1 gul
1 fänkål
paprika
2 skalade morötter
1 medelstor zucchino
1 liten aubergine
1-2 tsk gourmetsalt
3 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja till grönsakerna
1 tsk timjan

  • Droppa olivolja i botten på en stor ugnsform
  • Skala och klyfta löken
  • Dela och kärna ur paprikan och skär i båtar
  • skär fänkålen i stora bitar och auberginen i skivor
  • dela skalade morötter och zucchino på längden och skär den sedan sedan i inte allt för stora bitar
  • lägg alla grönsakerna i formen
  • Värm ugnen till 200°
  • Smula lite grovt salt över grönsakerna (numer använder vi flingsalt)
  • Pressa över vitlök (bättre pressa vitlöken i olivoljan som ska droppas/penslas över grönsakerna)
  • Droppa över olivolja (bättre pensla)

Rosta grönsakerna i ugnen i ca 1 timme. Går att frysa!
Värm till risotto, grillad kyckling med smulad fetaost till råris.
Passar även till stekt fisk