Ugn 175°

2 ägg
2 1/2 dl socker
(ägg och socker röres/vispas pösigt)
1 apelsin, rivet skal + pressad saft
200 gr smör
1/2 – 1 gr saffran
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

  • smörj och bröa en form med löstagbar kant
  • smält smör och låt det svalna
  • om du har hel saffran stöter du den gärna med en sockerbit
  • tvätta apelsinen, och riv skalet och pressa saften
  • i ägg och sockersmeten blandas saffran, smör, mjölk samt apelsinrivet och apelsinsaften
  • blanda vetemjöl och bakpulver i smeten

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Sikta över florsocker vid serveringen, bjud gärna vispad grädde eller creme fraiche till.

en god ide är att sko formen med folie så att du slipper kaksmets dropp i ugnen.