Börja med att göra i ordning alla ingredienser. När du köper löjrom så ska du se till att den du köper är torr, till och med väldigt torr, det får inte finnas minsta spår av vattninghet. Du ser redan i butiken om konsistensen är den rätta. När de skedar upp rommen ska det bli en tydlig grop som inte tenderar att förlora något av sin gropighet. OM du ska lyckas forma fins löjromsägg måste rommen vara torr. Dessutom kan det ju tyckas lite onödigt att betala för vatten.

En burk löjrom
Vitt bröd 1 skiva/portion
Mycket finhackad schalottenlök eller rödlök
Rensade färska räkor
Några färska salviablad
några droppar färsk citronsaft
Smör

  1. Börja med att stansa ut rundlar ur det vita brödet, stek brödet i smör på låg till medelstark värme, smöret ska inte bli bränt.
  2. Strimla salvian fint, och fräs den krispig i smör, lyft upp och låt rinna av på hushållspapper
  3. Finhacka löken
  4. Applicera den lilla entrérätten lager för lager, några droppar citron innan den stekta salvian.
  5. Lägg upp på dina finaste små assietter och servera med immande kall öl

1 Stek brödet gyllene

2 Applicera löken på brödet

3 Placera räkorna snyggt runt kanten

4 Lägg på en rejäl äggformad klick löjrom, toppa med lite lök och fräst salvia