tidningsklipp
1 pkt nötmix eller
125 gr margarin eller smör
2 ägg
1 ½ dl socker
75 gr malda nötkärnor
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
- Baka nötkakmixet enligt anvisningarna på paketet eller rör matfettet och sockret pösigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och rör smeten vit och skummig
- Tillsätt nötterna och bakpulvret, blandat med mjölet.
- Häll smeten i smord och bröad rund form (ca 1 liter) eller i en liten stekpana.
- Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
- Slå av spadet från 1 burk (425 gr) aprikoser och låt frukten rinna av.
- Droppa spadet över kakan. Placera frukten i mitten av den uppstjälpta kakn och spritsa runt kanten med vispgrädde.
Kommentarer är stängda.