4-5 port
½ paket fryst kycklinglver
4-5 sardellfiléer *)
5 cm av en medelstor squash
1 solo vitlök
1 röd chili
20-30 kaprisar (helst saltade inte inlagda)
1 låda småtomater
timjan
spaghetti
olivolja
ev salt och svartpeppar
medan du kokar upp pastavattnet och kokar pastan hinner du göra följande, glöm inte att salta vattnet;
- hacka vitlök mycket fint, skär chilin i tunna skivor (inkl kärnor), hacka sardellerna mycket fint, skär squashen i små kuber (3-4 mm), dela tomaterna i halvor
- fräs kycklinglevern på svag värme i en rymlig stekpanna i olivolja, så att den är nästan genomstekt, ta upp den och finhacka den
- diska ur stekpannan och slå i en redig skvätt olivolja, när oljan är varm fräser du vitlöken, chilin och sardellerna utan att bränna
- lägg i kycklingleverhacket och när det fräst en stund squashen och tomaterna, om det är för tort fyller du på med lite olivolja det ska vara så mycket olivolja att det förmår olja in hela pasta koket, smaka av med timjan, salt och peppar om det är nödvändigt *)
- när pastan kokat färdig lyfter du över den med en pastaslev i leverblandningen och blandar om. Ja, det följer med lite pastavatten och det är meningen. Slå inte av pastan genom ett durkslag det kommer att bli för torrt.
servera genast med riven parmesanost eller pecorino romano
*) det finns att få tag på sardellpasta eller ansjovis pasta i välsorterade affärer om du har sådan kan du ta i lite mer sardellpasta om det saknas salt. Köp inte Zetas sardellpasta den smakar tyvärr som en blandning mellan böcklingpastej och Grebbestads ansjovis, inte bra!
Kommentarer är stängda.