En enkel chokladbakelse som lätt låter sig varieras
4 portioner
125 gr mörk choklad av yppersta kvalitet
70 gr smör
2 st ägg
40 gr socker
några saltkorn
- smält chokladen och smöret
- rör ihop socker, salt och ägg och vänd ner det i choklad och smörblandningen
- fyll 4 smörade portionsformar och baka dem i ugn 175° ca 10 strax innan de skall serveras, jag fyllde Madeleineformar med smeten och gräddade i 10 minuter det gav 11 bakelser
Att servera till:
Alternativ 1. Hallon och grädde
Värm frysta hallon med lite ljussirap att göra en lite trögflytande spegel av, placera en chokladbakelse i hallonspegeln och toppa med lite lättvispad grädde.
Alternativ 2. Mangosallad och mangoglass
100 gr ätmogen mango
5 blad färsk basilika
1 tsk citronsaft
Tärna mangon i 1 cm stora tärningar, Strimla basilikan och blanda i citronen
Mangoglass
250 gr tärnad frusen mango
200 gr kesella vanilj
1 tsk citronsaft
2 tsk socker
Denna glass ska göras alldeles innan servering. Lägg alla ingredienser i en kraftig mixer och mixa. Glassen får sin konsistens av den frusna mangon. Servera genast.
Recept från Pär-Anders Bergqvist, Hav, Hötorgshallen i Stockholm
Kommentarer är stängda.