Crostini med ärtkräm (ca 15 st)
ça 15 skivor av baguette
Kryddsmör (se nedan)
400 gr gröna ärtor
6 store klyftor vitlök
grädde
salt och nymald vitpeppar

  1. lägg arterna i en vid kastrull och låt dom tina
  2. slå på grädden, det ska knappt täcka och lägg i vitlöksklyftorna
  3. koka upp och låt koka ca 5-8 min, blir det för torrt späd med grädde
  4. medan ärtorna kokar brer du baguettsekivorna med kryddsmöret och lägger dem på en ugnsplåt
  5. kör hela ärtkoket med mixerstav eller i matberedare till en slät puré
  6. passera ärtmoset genom en trådsil eller chinois så att alt skal försvinner
  7. rosta baguetteskivorna i några minuter under het ugnsgrill (håll uppsikt), applicera därefter en klick ärtkräm på varje brödskiva

Om ärtkrämen blir för fast kan du alltid röra ut den med lite grädde eller en skvätt mjölk. Man kan pigga upp denna Crostino med en (1) droppe olja från vitlöksconfit om du råkar ha det i kylen. Jag kan även tänka mig några rostade pinjenötter på varje crostino.

Kryddsmör:
en redig dos rumsvarmt smör
ett knippe finhackad gräslök
ett knippe finhackad kruspersilja
pressa vitlök i önskad mängd
flingsalt
nymald svarpeppar

Lägg allt i en skål (vänta med salt och peppar) och blanda väl smaka av med salt och nymald svartpeppar