En adventsbuffé för den som vill äta annat än färdigkokt skinka och prinskorv.
Att samla goda vänner till en väntebuffé inför jul lyser upp vilket snöfattigt vintermörker som helst. En fördel är också att ingen ännu gått in i övermättnadskoma varken av all julmat eller social överdos av släkten. Det ger också en möjlighet att leka med traditionen om vad ett julbord ska innehålla. I år sträcktes traditionen på detta vis:
Grisfotsaladåb
Rökt lammstek
Rökt skinkstek (se Rökt lammstek)
Rullströmming med timjan
Pilgrimsmusslor med citronsmörsås
Gravad lax*
Rostade rotsaker (morot, palsternacka, kålrot, rödbeta, rödlök, färsk hel vitlök)
Gräddstuvad grönkål**
Brunkål**
Friterad blomkål
Långsamt ungsbakade körsbärstomater
Lingonkokta svartrötter
Honungs- och chilibakad röd steklök
Basilika- och persiljemajonäs
Rostade skivor av Levain eller Baguette med paprika- och vitlökssmör
Husets mumma
*Inköpt färdiggravad
** Den Gräddstuvad grönkålen och Brunkålen hade kamraten Lasse med sig, recept finner du på nätet. Det var jäkligt gott.
Kommentarer är stängda.