grovmald köttfärs* (100-150 gr per burgare)
salt
svartpeppar (nymald)
rökt paprikapulver
burgarbröd av önskad sort
blanda köttfärsen med kryddorna, smaka på färsen
forma till burgare och stek
Lägg upp tillsammans med dina favorit tillbehör t.ex. finskuren isbergsallad, finskuren silver- eller rödlök, tunna tomatskivor, inlagd gurka.
Det kan vara en god idé att bygga burgaren enligt följande (nedifrån o upp): bröd, tomat, lök, burgare, gurka, sallad och slutligen bröd.
Burgaren blir mycket godare om du rostar brödet i en vanlig brödrost innan användningen.
Grovmalen köttfärs gör burgarna mycket ”köttigare” och saftigare och de slår därför vilken köpeburgare som helst i smak och konsistens. Saftigheten i själva burgaren gör att du kan hoppa över den söta dressingen utan att det riskerar att bli torrt.
Gör välstekt klyftpotatis att servera till Hemburgaren.
*Grovmalen köttfärs kan vara svår att få tag i om du inte har en bra kötthandlare i grannskapet som maler åt dig. Använd högrev, märgpipa eller annat lite billigare kokkött när du maler själv.
Kommentarer är stängda.