till ca 4 portioner behövs:
ca 5 dl risgrynsgröt, kall (osockrad och utan kanel)
2 uppvispade ägg
5-6 dl kokt färsk fisk (koka i lättsaltat vatten)
ströbröd
1 krm vitpeppar
salt
- Blanda äggen med gröten och smaka av med salt och peppar.
- Dela fisken i bitar och vänd ner i grötsmeten.
- Häll i smord form
- Strö över ströbrödet
- Lägg på några klickar smör
- Grädda i nedre delen av ugnen (225°) i ca 30 min
Servera med skirat smör
Det går alldeles utmärkt att blanda in lite färska räkor (skalade) med den kokta fisken. En annan lite lyxigare variant är att göra ett strö på färskt ströbröd, finhackad viltök och persilja samt riven Parmesan eller Pecorino. Gör du färskströ så slå lite olivolja i en tunn stråle över ströet.
Lätt att göra i portionsförpackningar och ta med till jobblunch.
Kommentarer är stängda.