Strömming, filéad eller hel rensad
Havssalt
Chilipeppar, Ingefära eller färskpressad citron och olivolja
- Om nödvändigt rensa strömmingen
- Skär en chilipepparfrukt i skivor
- Stöt chilipepparn och havssaltet väl i en mortel
- Salta strömmingen med chilisaltet, kan vara en god idé att använda sked och inte fingrarna vid hanteringen av chilisaltet
- Låt fisken stå över natten i kylskåpet med tättslutande lock
- Halstra fisken ganska hårt på glödbädd
Du kan göra på samma sätt med färsk ingefära eller färskpressad citron och olivolja, citron/olivolja då behövs ingen mortel. När jag gjorde denna strömming gjorde jag 20 stycken chiliströmmingar, 20 ingeförsstömmingar och 20 citron/olivolja som tilltugg på en grillfesten. De serverades i små tunnbrödrullar tillsammans med en kall öl, omedelbar succé.
Kommentarer är stängda.