recept för 4 personer
1 paket bucatini à 500 gr
2 skivor pancetta*
1 liten gul lök
½ glas vitt vin
600 gr cocktailtomater
peperoncino
salt
ev socker
olivolja
100 gr pecorino romano fint riven
- Skär pancettan i tärningar- skiva löken i halvmånar – skär tomaterna i små bitar.
- Fräs pancettan, löken och pepperoncino i olivoljan – tillsätt vinet och låt det koka upp.
- Lägg i tomaterna och låt såsen koka tills den dragit ihop sig. Smaka av med salt och ev socker men tänk på att osten är salt. När såsen är färdig blanda i ca en tredje del av osten, rör om och koka upp.
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Blanda pastan, såsen och resten av osten i en stor skål – servera genast.
Kom ihåg att om du skulle få för dig att lägga till vitlök i detta recept skulle en italienare betrakta dig som förrymd mentalpatient och all’ amatricianasåsen som helt oätlig.
Recept Lina Westin
*) det ska vara pancetta eller guanciale och inte bacon i denna sås, bacon är för rökigt för att passa. Guanciale är ett torkat orökt italienskt fläsk ofta gjort på griskind som är saltad och inbankat med grovmald svartpeppar, mycket gott.
Kommentarer är stängda.