1 Påse sandsnäckor*
Ett litet fänkålstånd
En gul lök
En morot
½ + ½ Stor vitlöksklyfta eller sololök
Vitt vin
Kubat torkat lamm (3-4 mm)**
5 vitpepparkorn
Smör
Chilipulver
En pastakastrull med ångkokningsmöjlighet
- borsta sandsnäckorna (plocka bort spruckna) och lägg snäckorna i ”ångtråget
- Skiva fänkål, lök, morot och ½ vitlöksklyfta fint och fräs det i lite olivolja, lägg i vitpepparkornen
- Slå på vinet, koka upp, sänk ner ”ångtråget” och ånga snäckorna i ca 5 min
- Ta upp snäckorna och pilla ut dom ur skalen, ställ åt sidan (om du äter detta till kokt fisk låter du vitvinet och grönsakerna gå vidare till fisksåsen)
- Ansa sockerbönorna och skär dessa i knappt centimeterstora bitar tvärs över, ställ åt sidan
- Skär lammet i 3-4 mm stora kuber, finhacka lite vitlök, ställ åt sidan
- Strax innan servering smörfräser du, på medelstark värme lammet, 1/2 vitlöksklyfta, sockerbönorna och sist snäckorna tillsammans med ett avvägt stänk hett chilipulver
* börja med att lägga sandsnäckorna i en hink med kallt vatten, då gör det sig av med ev sand
**kan ersättas med pancetta, suovas, torkat vildsvin e.d.
Kommentarer är stängda.