Fisksåsen
Vitt vin (samma som du avser servera till maten)
1 morot
1 litet fänkålsstånd
Grädde
God fiskbuljong
salt
vitpeppar
majsena till redning
- Koka ihop vinet från sandsnäckorna tillsammans med grönsakerna till halva vätskemängden, sila
- häll på vispgrädde och låt koka ett några minuter
- Om inte snäckavkoket räcker till som smakbas komplettera med fiskbuljong, det är ständig avsmakning som krävs
- Salta och peppra
- red såsen med maizenamjölet utrört i lite vitt vin
Fisken
En portionsbit Hälleflundra per person, 100-120 gr
Koka upp minst 6 liter lätt saltat vatten (ca 3,5 % saltlösning, väg vatten och salt!) ta av kastrullen från plattan, lägg i de portionsstyckade fiskbitarna i och vänta ca 10 min, klart. Beräkning av vatten 3 lit vatten till 500 gr fisk, därefter 1 lit/250 gr fisk.
Servera med pressad potatis och en grönsallad, vid midsommartid blir valet nypotatis.
Gott tillbehör är Pikanta Sandsnäckor med sockerbönor till serverar du det använder du spadet från snäckorna som bas i såsen och då får du med dig morot- och fänkålsmaken därifrån.
Dryck Pol Roger, Champagne Reserve eller annat musserande vin alternativt en Chablis
Kommentarer är stängda.